Plissé

Plisségordijnen zijn dé ideale oplossing voor serres, schuine ramen,  lichtkoepels, driehoekige en ronde ramen en andere speciale toepassingen.

Kortom een functionele binnenzonwering.

  • Verschillende soorten stof zoals transparant, semi-transparant en ondoorzichtig
  • Gemetalliseerd of ongemetalliseerd.
  • Ruime keuze kleuren
  • Diverse bedieningen zijn mogelijk standaard is koordbediening maar ook een bedieningsgreep, draaistang en elektrisch is mogelijk.
  • Voor serres en daklichten zijn lange lengtes te leveren.

Door hun gevouwen structuur nemen ze weinig ruimte in beslag, veel minder dan een horizontale jaloezie.
Door het gebruik van stof hebben plissés over het algemeen een warmere uitstraling.

In de meest afwijkende raam- en deurpartijen is wel een plisségordijn toe te passen.
De collectie biedt een ruime keuze in uni en dessin en verschillende kwaliteiten van transparant tot verduisterend. De gemetalliseerde kwaliteiten (dit houdt in: aan de buitenkant zilverachtig en aan de binnenkant gekleurd) houden zonlicht en warmte buiten. Een vervanger voor de gemetalliseerde stof is: Topar™ en is toegepast op de stoffen van de SUNWAY en Multisol collectie. Stoffen die met Topar™ behandeld zijn, hebben een parelmoerachtige achterkant en waarborgen door hun hoge reflectiewaarde een perfecte zonwering.

Er bestaat een uitvoering die van beneden naar boven (en andersom) sluit en hierdoor uitstekend geschikt is voor ramen waar inkijk niet gewenst is.

Ook is er de combiuitvoering, waarbij 2 kleuren of kwaliteiten in 1 product boven elkaar worden gecombineerd zodat er bijvoorbeeld een dag en nacht situatie gecreëerd kan worden. (overdag transparante stof en s’nachts een ondoorzichtige stof)
Plissé gordijnen worden ook toegepast in dak- en tuimelramen.